HBOLDs karakterer: Solide danske præstationer mod Chile

JYSKE BANK BOXEN, HERNING

Danmark vs. Chile: 11-46 (5-20)

Stillinger undervejs: 2-2, 3-10, 3-15, (5-20), 6-27, 7-35, 11-41 11-46

Bedste dansker:  Anna Kristensen

12 – Anna Kristensen: Spiller hele kampen. Hun passeres i Chiles første angreb, men ellers er der ikke de store udfordringer for den danske målvogter. Hun står bag et solidt dansk forsvar, og har fuldstændig styr på langskuddene, der dog også er af begrænset kvalitet. Hun har bl.a. en dobbeltredning i 1. halvleg, som vakte stor begejstring blandt de 6.500 danske tilskuere. Derudover snupper hun da også et par straffekast bare for lige at vise, at det kunne hun også. Slutter fornemt med en redningsprocent på 50 %.

12 – Elma Halilcevic: Spiller hele kampen, og er virkelig fri i kontrafasen. Chile kan på ingen måde hamle op med Halilcevics fart ude på venstrefløjen. Så snart hun får givet boldene i kontraen, er der ingen tøven i afslutningerne, som gerne tyres op i toppen af målet. Hun fortsætter den stilen i kontrafasen i 2. halvleg og er sikkerheden selv gennem hele kampen.

12 – Andrea Aagot: Højrefløjen kommer ind midt i 1. halvleg og spiller resten af kampen. Hun spiller en næsten fejlfri kamp, og brænder bare et skud. Hun spiller med stor effektivitet og leverer da også to af hendes signaturscoringer i form af et blødt lop over målmanden i et langt svæv.

12 – Jesper Jensen: Landstræneren udviste et stort fokus hele vejen igennem på trods af at det var en modstander med manglende kvalitet. Jensen afprøvede flere spillere i 1’er positionen i et 5-1 forsvar, og havde dermed fokus på at træne flere ting, som måske kunne blive aktuelt senere hen i turneringen. Derudover fordelte han spilletiden godt, og gav de nye og unge spillere muligheden.

10 – Louise Burgaard: Burgaard spiller en virkelig solid kamp med masser af power i alt hvad hun gør. Hendes fart og vilje giver en masse fordele, og hun formår flere gange at spille boldene ud til helt frie holdkammerater.

10 – Mie Højlund: Også Højlund spiller en næsten fejlfri kamp. Ligesom Burgaard trækker hun ofte en ekstra mand i angrebet, hvilket især gav mange målchancer til hendes højrefløj. Med det hurtige spil formår hun på ægte Højlund-manér at få boldene i kassen, på trods af store skub i de velkendte rates på ydersiden.

10 – Kristina Jørgensen: Kommer ind efter 22 min., og indleder med Anja Andersen tricks i form af en bag-om-ryggen afslutning i kontraen, som dog desværre ikke lykkedes til stor ærgrelse for de danske tilskuere. Ellers spiller Jørgensen en stærk kamp. Hun fordeler boldene godt til medspillerne, og kører lidt mere sikker stil i kontraafslutningerne i 2. halvleg.

10 – Helena Elver: Starter i 2. halvleg, og falder direkte ind i spillet. Elver viste flere gange hendes hurtige rush op af banen, som dernæst resulterede i mål. Hun cruisede lige forbi Chile-spillerne, og gav sig 100 % i alle angrebsaktioner.

10 – Kathrine Heindahl: Heindahl er sikker kvinde i midterforsvaret, og spiller samtidig en effektiv kamp på stregen. Hun får en enkelt udvisning, men ellers er der ikke meget at sætte på præstationen udover en god kamp af stregspilleren.

10 – Sarah Iversen: Starter i 2. halvleg og er hurtig i gang med målscoringen. Hun scorer 2 mål på 2 afslutninger ca. indenfor 2 min. Scorer sikkert på alle hendes chancer og er effektiv i alt hvad hun gør. Har åbenlyse fordele i at kunne overmatche Chile spillerne på fysikken.

10 – Julie Scaglione: Den 19-årige bagspiller får sin slutrundedebut i 1. halvleg og lykkedes med rigtig meget. Der var ikke mange nerver at spore, og Scaglione er dejlig direkte i hendes angrebsspil. Selv om hun ikke lykkedes med det hele, var der virkelig mange gode aktioner i form af hurtige fodfinter og effektive langskud. Virkelig stærk præstation som endda krydres med et perfekt udført lob til sidst i kampen.

10 – Anne Mette Hansen: Hun spiller store dele af 1. halvleg, og leverer egentligt et fint indtryk overordnet set. Det er dog ikke perfekt. Hun har gode assists til stregspillerne, men der er dog et par fejlafleveringer imellem. Hansen leverer dog et stærkt fintespil – og er især skarp på ydersiden, hvor hun helt ukompliceret kommer til frie afslutning. Får fri i 2. halvleg.

7 – Trine Østergaard: Starter kampen og er mest involveret på kontraspillet. Hun scorer sikkert på 2 afslutninger, men brænder dog en i en helt fri kontra.

7 – Line Haugsted: Spiller kun 1. halvleg, og står som altid bundsolidt i forsvaret på trods af at det ikke var et forsvar, der blev særlig udfordret. Hun kommer i mega høj fart i kontrafasen, men viser dog stadig lidt usikkerhed i opspillet.

7 – Rikke Iversen: Starter opgøret lidt usikkert, hvor hun brændte en 100 % chance og haltede lidt efter i en forsvarsaktion, som kostede en udvisning. Iversen kommer dog fint tilbage, og viser sig overlegne styrke på stregen, som sikrer flere straffekast til Danmark.