Ditte Hansen

KAMPREFERAT: Danmark viser klassen mod Rumænien

Det danske kvindelandshold skal møde Rumænien i en afgørende gruppefinale om at få maksimal point med over i mellemrunden.

Der er lagt op til en stor kamp mellem Danmark og Rumænien i et fyldt BOXEN i Herning. Aftenens kamp bliver uden en af verdens bedste håndboldspillere, da den rumænske venstreback Cristina Neagu fortsat må sidde ude på grund af en skade i højre knæ.

 

Den danske startopstilling:


Højre fløj: Trine Østergaard
Højre back: Louise Burgaard
Playmaker: Mie Højlund
Venstre back: Anne Mette Hansen
Venstre fløj: Emma Friis
Stregspiller: Kathrine Heindahl
(forsvars-/angrebs udskiftning): Haugsted / Højlund

 

Læs referat af kampen her:

Kampen er i gang - Rumænien starter med bolden, og scorer kampens første mål udefra højrefløj.

Som konsekvens af en fænomenal dansk start med fire hurtige scoringer, tager den rumænske landstræner en timeout. Der er virkelig noget power at spore i de danske spillere. Sandra Toft har også fået en rigtig fin start med to store redninger.

Det danske spil er pt præget af tekniske fejl og brændte chancer - og efter 8 min. er Rumænien nu tilbage: stillingen er 5-4

Anne Mette Hansen er lidt for voldsom i en tackling på ydersiden, og må derfor tage en 2 minutters pause på bænken. Rumænien scorer på det efterfølgende straffekast.

På grund af udvisningen kommer Kristina Jørgensen ind i stedet - Mie Højlund sætter en rumæner på flade fødder og sætter bolden i kassen. Hun har virkelig sat sit offensive præg og indledt kampen med en masse power og fart. 

Efter 12 minutter er den danske kontramaskine startet - Toft smider en præcis aflevering til Trine Østergaard, som scorer til stillingen 9-7.

Første danske udskiftning: Rikke Iversen skifter med Heindal på stregen

På modsatte fløj har Emma Friis lidt større vanskeligheder med at passere den rumænske målvogter med 0 mål på 3 forsøg - Friis er helt alene på venstrefløjen i aften, da Elma Halliecevic er oversidder til opgøret.

17 min. inde er stillingen 10-8 til DK. Vi er i overtal, så specialisterne Jørgensen og Petersen er sat ind for at dirigere. Overtals planen lykkedes, og Petersen fighter sig til et straffekast.

Det danske forsvar står stærkt med Iversen og Haugsted i midten. Der er god bevægelse og fine parader, som i høj grad er medvirkende til at Toft har styr på langskuddene. 

Efter 22 minutter fører DK 13-9. Det bølger lidt frem og tilbage med nogle tekniske fejl og tabte bolde, men Danmark har mere held med at få boldene puttet i kassen. Det skyldes blandt andet, at Rumænien har været ramt af flere udvisninger, som har kostet dyrt og givet danskerne nogle lette mål.

Kristina Jørgensen fortsætter med at fordele boldene godt i overtallet: 15-9 til Danmark

Med 5 minutter tilbage tager Rumænien en timeout - de går herefter i 7-6, hvor de scorer efter en længere pause. Generelt er den rumænske offensiv dog præget af mange fejl og dårlige afslutninger.

Danskerne er kyniske og udnytter mulighederne for at smide boldene i et tomt mål - stillingen er nu hele 19-10.

Med 2 minutter igen får Rumænien straffe, men Althea Reinhardt kommer direkte fra bænken og snupper bolden. 

Danmark har virkelig oppet deres offensive spil. Elver spiller med høj fart, og spiller en helt fri Anne Mette Hansen, som scorer til halvlegsstillingen 21-10. 
 

2. halvleg:

Vi er igang igen - og med lidt danske udskiftninger. Simone Petersen har taget over som playmaker med Burgaard og Hansen på hhv. højre og venstre back. Friis fortsætter på venstrefløj, mens Aagot har byttet med Østergaard på højrefløj.

Toft fortsætter i målet, men ved straffekast bytter de to målvogtere endnu engang - og med stor succes - for Reinhardt snupper bolden endnu engang.

Den danske offensiv er fortsat i et godt flow - Anne Mette Hansen har for alvor meldt sig ind i turneringen, og hun scorer til 24-12 fem minutter inde. 

Kristina Jørgensen bytter endnu engang med Hansen på venstre back.

Efter 39 minutter lykkedes det endelig for Friis at få smidt bolden i kassen i et smukt Ikast-samarbejde med Simone Petersen. Stillingen er nu 28-16 til Danmark. 

På grund af den store føring har Reinhardt nu fast afløst Toft i målet, efter at hun nu for 3. gang napper et straffekast. Derudover er Scaglione kommet ind i angrebet - og der skulle ikke mange sekunder til, før hun også kunne bringe sig på scoringstavlen. 

Den danske defensiv fortsætter med at give keeperne gode betingelser på langskuddene, men Toft - og nu også Reinhard har virkelig lukket af for de rumænske fløjskud.

Halvvejs i 2. halvleg runder DK 30 mål - og 100-kampsjubilaren Kristina Jørgensen scorer af to omgange helt fri på kontra.

Det er i øjeblikket et meget opgivende rumænsk landshold, der har svært ved at komme på scoringstavlen. Danskerne kommer derimod let til chancer og fører i øjeblikket 34-19.

Særligt de danske indskiftninger, i form af Scaglione og Jørgensen, har gjort det godt på de to backs. De lykkedes med stort set alt, og er super effektive på deres afslutninger.

Med syv minutter igen - Rumænien tager timeout. 

Elver har overtaget spilstyringen for Simone Petersen, og Iversen-søstrene er samtidig på banen. Rikke som streg og Sarah som venstrefløj, der så løber overgang. 

Der er ikke det, der ikke vil lykkedes - og selv returboldene går nu også Danmarks vej - stillingen er nu 37-22 med tre resterende minutter.

Althea Reinhardt fortsætter med at brænde banen af. For 4. gang snupper hun et rumænsk straffekast til stor begejstring for 10.000 danske tilskuere i BOXEN.

Det er dansk opvisning i øjeblikket - vi topper det hele med et perfekt udført lob af Aagot, som sættes i kassen af en storspillende Jørgensen. 

Det hele ender med en dansk kæmpesejr på 39-23. Danmark tager dermed de maksimale fire point med over i mellemrunden. 

 

Danmark møder Japan i den første kamp i mellemrunden på torsdag.