Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Lars Rasmussen håber på fornyelse hos IHF: -Moustafa er ikke populær i den ”rigtige håndboldverden”

Ekspert Lars Rasmussen håber snart, at håndboldverden og det internationale håndboldforbund får en ny leder, efter den 76-årige IHF-konge Doktor Hassan Moustafa i alt for mange år har leveret mange mærkværdige og ødelæggende tendenser i sporten.


I løbet af årene har den magtfulde håndboldboss skadet håndboldsporten mere, end han har gavnet den.


Det mener Lars Rasmussen, der på sidelinjen blot har set til, mens den ene skandale efter den anden er blevet rullet frem for offentligheden. Håndbold uden harpiks, spøjse dommerforsøg midt under slutrunder, en fiks idé om at lukke tusindvis af tilskuere ind til VM-kampene i coronapandemiens skær og meget, meget mere.


Læs mange flere af Moustafas skandaler her: Stemmefusk og aflytning: Her er IHF-bossens mange skandaler


Man kan ikke klandre IHF-bossen for ikke at gøre opmærksom på sig selv rundt omkring: Lidt for uheldigt, skandaløst og grotesk, hvis du spørger Lars Rasmussen.


-Han har et behov for hele tiden at sættes i centrum. Det behov skader desværre rigtig tit håndboldsporten. Det er jo ingen hemmelighed, at Hassan ikke er populær i den rigtige håndboldverden. Han ved godt, han får sine stemmer fra mærkværdige afrikanske lande, siger Lars Rasmussen i et stort interview til HBOLD.dk og fortsætter:


-Det er jo sådan, han får sit flertal og derigennem er så utrolig magtfuld. Han er jo ikke farlig i den forstand, at han tager et maskingevær og begynder at skyde mennesker. Men han er yderst farlig i den forstand, at man ikke ved, hvor man har ham henne. Det er kun mig, mig, mig og se, hvad jeg kan udrette.


-Selvom VM er hjemme i hans eget lille gemmested i Egypten, så er det sværere for ham i disse tider at få kørt nogle af de her mærkværdige forslag igennem. Især ved dette VM er han godt klar over, at han skal være meget påpasselig med at føre sig frem og slentre på sikkerheden, uddyber han.


Læs også: -Jeg er ligeglad, om dommerne er nisser, kænguruer, mænd eller kvinder: Det skal bare være de bedste, raser Lars Rasmussen, der har fået nok af dommerskandaler


”Han tænker penge”


Når Hassan Moustafa har pønset på at lukke adskillige tilskuere ind til samtlige VM-kampe, så har det kun været med ét mål for øje, siger Lars Rasmussen.


Det har hverken handlet om god stemning eller fyldte arenaer:


-Han tænker penge. Hvis han nu bare kunne være 3500 tilskuere ind, der betalte lidt af gildet, så er det jo også penge i IHF’s pengekasse, som de er så sindssygt afhængige af. Så har han jo også interesser i det egyptiske håndboldforbund og vise god propaganda for sporten i hans eget land.


-Hvad der viser sig at skulle have været den helt store fest, er blevet fucked helt op, siger han.


Apropos ”fucked op” så står ét af Hassan Moustafas mest iøjnefaldende beslutninger stadig lysende klart.


Under VM i 2019 blev den daværende ungarske kvindelandstræner, Kim Rasmussen, suspenderet fra al international og national sport på ubestemt tid. På et pressemøde lod han få følelserne frit spil ovenpå etmålsnederlaget til Rumænien, der smed ungarerne ud af turneringen.


”I got fucked”, sagde han og gjorde udtryk for, at dommerpræstationen absolut ikke var godkendt. Det fik det internationale håndboldforbund til med øjeblikkelig virkning at fjerne den succesfulde træner fra al sport.


-Hvis jeg tænker på, hvad Veselin Vujovic og Lino Cervar ellers har lavet af skandaler og slagsmål mellem spillere og ledere, så kan jeg ikke i min vildeste fantasi forstå, hvad den karantæne og bøde skulle til for.


-Jeg siger ikke, at han ikke har skabt noget som helst godt for håndbolden. Men jeg må erkende, at der er sket så mange mærkelig ting, politisk og mærkelig forslag især de sidste fem år, at jeg håber, at vi snart får noget nyt blod på denne post, så vi kan slippe for flere ødelæggende skandaler, slutter Lars Rasmussen.


Den tidligere danske landsholdsfløj har også været ude med riven overfor de såkaldte officials, der især de seneste håndfuld år, har drevet ham til vanvid.


Læs her hvorfor: Rasmussen raser over stemningsdræbende officials: -Jeg forstår slet ikke behovet


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER