Nikolaj Jensen

Dansk kamikazepilot styrede showet: - Mere af det, tak, siger ekspert

Danmark styrter ind OL-kvartfinalen med en storsejr på 28-20 over Sydkorea. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer ud til de danske spillere lige her:

Danmark vs. Sydkorea: 28-20 (12-8)

Stillinger undervejs: 2-2, 4-3, 8-5, 11-6, (12-8), 15-9, 19-12, 23-13, 27-16, 28-17 (28-19)

Danmarks bedste spiller: Anne Mette Hansen

12 - Anne Mette Hansen: Lagde ud som lyn og torden - det sydkoreanske forsvar kunne slet, slet ikke holde Hansens tunge spil og bevægelser. De havde ingen fysik til at stoppe danskeren i fart, og det kom hun rigtig mange gange. Èn af de bedre, hvis ikke den bedste offensive landskamp i meget lang tid - bare tag selvtilliden med ind til mødet med Polman og Co.

12 - Sandra Toft: Hun var jo her, der og alle vegne, den gode Toft. Hun var slet ikke til at stå for, hun stod bare imod og på de rigtige steder på rigtige tidspunkter. Det virkede ikke til at være de hårdeste skud i verdenshistorien men mere teknik, og det kræver altså også sin superkeeper at tage. Blev fanget et par gange på mellemhånd, men det er helt fair, når man kun lukker otte mål ind i første halvleg og er langt over de 50 i redningsprocent. Havde ikke helt så godt fat i anden halvleg, men det lever vi med. To straffekast stod hun også i vejen for.

10 - Jesper Jensen: En vigtig sejr at få med over i kvartfinalen, som nu bliver mod Holland. Av! Der skal ske nogle angrebsmæssige, ja nærmest mirakler, hvis vi skal have en chance i Lille. Det her går ikke mod de store og bedste nationer krydret med medaljer på spil. Der har han stadig meget at tænke over. Det fungerer jo fint i perioder, men der er også for lange og mange perioder, hvor det er noget rod.

10 - Rikke Iversen: Jernviljen slog til igen: Tillod ikke meget i sin defensive ende, og hun har oparbejdet den fantastiske evne til, at enten scorer hun, eller også får hun straffekast: Så smid den ind til Rikke Iversen, og der er mål!

10 - Line Haugsted: Rakte egentlig bare hænderne i vejret, og så kunne de sydkoreanske skud ellers bare blive blokeret: De havde ikke en chance overfor den 180 centimeter høje danske forsvarsklippe. Fik sat rigeligt med frikast ind, som bremsede og stoppe det hurtige sydkoreanske spil. Blev sågar også skudt i maven.

10 - Kathrine Heindahl: Heindahls beastmode var tændt fra start, og det må ikke være rart at rende ind i - uanset om du er sydkoreaner, tysker, svensker eller bare hvilken som helst modstander. Det gør ondt at slå sig på Esbjerg-stregen, og da hun først fik lukket ned, var der til gengæld også lukket.

7 - Trine Østergaard: En pose blandede bolsjer for Danmarks eneste højre fløj. Det var op, og så var det ned. Rendte ind i hele to angrebsfejl, smed bolden to meter over Anne Mette Hansen, men der var til gengæld fuld valuta på afslutningerne.

7 - Kristina Jørgensen: En tung omgang for én af Danmarks vigtigste spillere offensivt. Hun var simpelthen for uskarp i aktionerne mod mål. Rodede rundt med fejl, forhastede beslutninger og et spil, der ikke kunne finde sin rytme. En skam! Det lader hende dog ikke gå på - hun fortsætter ufortrødent, og det er virkelig positivt. Søgte stregspillet for meget i stedet for at tyret bolden i kassen.

7 - Emma Friis: Fik mere at arbejde med, end hun sådan lige har været vant til. Lavede en enkelt overtrådt, men scorede på alle sine tre chancer i åbent spil og stod solidt i defensiven.

7 - Sarah Iversen: Virker overhovedet ikke til at være tynget af den hovedskade, hun fik mod Tyskland, og det er rigtig vigtigt for Danmark videre i turneringen. Hun kan smides ind på alle positioner på banen: Som højre fløj, i midterforsvaret, som back i forsvaret. Slap med en udvisning og ikke rødt i en forsvarsaktion.

7 - Mette Tranborg: Så kom hun i gang og på måltavlen efter flere mislykkedes forsøg: Det må alligevel have rykket et eller andet i hende, da hun så det langskud fjerne spindelvævet i hjørnet. Er du vanvittig for en kasse. (PIIIIIST: Tranborg gør det noget mere). Var sikker på sine fløjskud.

4 - Michala Møller: Den netop indskiftet Esbjerg-reserve skulle helt naturligt lige ind i rytmerne, spilkonstellationerne og have spillet de værste og største nerver af. Hun fik ikke vist det storspil, som hun tager med sig fra en fantomsæson i Team Esbjerg - det skal komme i næste kamp. Fik lov til at score på straffe - en god succesoplevelse for hende!

4 - Helena Elver: Startede som venstrefløj uden at gøre det store væsen af sig. Angrebsmæssigt ramte hun også helt ved siden af skiven. Hun kunne slet ikke få tændt batterierne i hendes hurtige fødder. Lavede en dobbeltdribling og kom ikke frem til en eneste chance.

02 - Mie Højlund: Kom ind i enkelte, men alt for få, aktioner i angrebet, hvor hun virkelig gjorde en forskel, men hun fik slet ikke ramt det niveau fra forrige kamp. Kom slet ikke ind i anden halvleg.

UB - Althea Reinhardt: Kunne ikke gøre noget på det straffekast, hun kom ind på.