Hbolds karakterer: Skuffende indsats mod Japan

JYSKE BANK BOXEN, HERNING

Danmark vs. Japan: 26-27 (12-12)

Stillinger undervejs: 4-1, 6-7, 8-8, 10-12  (12-12), 14-17, 18-21, 21-24, 25-26

Bedste dansker: Mie Højlund

10 – Althea Reinhard: Målvogteren starter kampen fænomenalt. Der var fuldstændig styr på langskuddene, og samtidig har hun også de helt store redninger fra frie japanske chancer. Hun snupper endda to straffekast. Men efter en periode uden redninger, fordi det danske forsvar tillader store japanske chancer, får Reinhard pause. Hun kommer dog ind igen til sidst, hvor hun også har store redninger.

10 – Louise Burgaard: Spiller egentlig en meget god kamp. Burgaard scorer kampens første mål og serverer fine assists til medspillerne. Højrebacken skiftes ud undervejs, men i de perioder, hvor hun er på banen, viser hun høj effektivitet i afslutningerne – og kommer samtidig med noget power.

10 – Mie Højlund: Starter lidt anonymt i kampen – og er til tider en smule passiv i det offensive spil. Højlund er dog en af de spillere som virkelig fortsætter med at køre på – til trods for vanskelighederne i det danske spil. Odense-spilleren viste kvaliteten med effektive finter, som selv de hurtige japanere til tider ikke kunne følge med på. Tog til tider sagen i egen hånd, hvilket var afgørende for, at DK overhovedet formåede at komme tilbage i 2. halvleg.

10 – Emma Friis: Ikast-fløjen starter ude, og er egentlig blot på banen i forbindelse med Halilcevics udvisninger. Friis skiftes dog permanent ind efter 40 min, og spiller resten af kampen. Scorer sit første mål i en periode, hvor danskerne har det svært. Hun viser enorm kølighed i afslutningerne mod en japansk målmand, der ellers havde styr på størstedelen af danskernes skudmønstre.

7 – Helena Elver: Skiftes ind på højrebacken efter 12 min, og bliver aldrig sådan rigtig farlig i 1. halvleg. Det hænger dog nok sammen med et dansk offensivt spil, som bare ikke fungerede optimalt. Kommer ind igen midt i 2. halvleg, hvor hun i den svære periode smadrer bolden op i hjørnet. Spiller egentlig fint i de perioder, hun er inde – dog formår hun aldrig helt at få sat sit aftryk.

7 – Trine Østergaard: Den rutinerede højrefløj spillede hele kampen, og startede ud som sikkerheden selv. Det er dog et helt andet billede i 2. halvleg, hvor Østergaard brænder kæmpe store chancer – både fra fløjen og i kontraen. Bukarest-fløjen var nærmest uigenkendelig til sidst i opgøret, når hun ikke turde gå på sine chancer.

7 – Kristina Jørgensen: Overtalsspecialisten kommer ind midt i 2. halvleg. Hun starter lidt svingende, og bliver nogle gange lidt for utålmodig i angrebsspillet – med hurtige skud og satsende afleveringer. Hun brænder store chancer i kontraen, men den unge venstreback giver ikke op – og fortsætter med at køre på. Jørgensen mangler dog generelt kvalitet i afslutningerne i aften, og får aldrig helt skud helt på den japanske målmand.

7 – Line Haugsted: Starter fremragende ud. Haugsted er farlig selv og kommer med gode skud, men viser samtidig også et godt overblik i fordelingsspillet i kontrafasen. Defensivt var der sommetider store udfordringer med at holde styr på japanerne, hvilket også resulterede i en udvisning.

7 – Jesper Jensen: Han kunne muligvis godt have taget første timeout tidligere i 1. halvleg. Danskerne var tydeligt udfordret i angrebsspillet i en længere periode, hvor reaktionen med 7-6 kom sent. Jensen kunne måske også have ændret forsvarsformationen, da man somme tider blev meget flade med meget afstand til sidemanden. Landstræneren kunne måske have afprøvet en anden forsvarsformation, idet Japan blev ved med at finde løsninger mod et dansk forsvar, der aldrig fandt rytmen i 6-0.

7 – Kathrine Heindahl: Starter ude til fordel for Rikke Iversen, men kommer ind midt i 1. halvleg. Heindahl er flere gange udfordret på japanernes lave tyngdepunkt i finterne. Derudover har stregspilleren defensive vanskeligheder i form af at komme rundt om de japanske screeninger. Har dog fine screeninger i angrebet samt vigtige scoringer til sidst i kampen.

7 – Sarah Iversen: Ikast-stregspilleren indskiftes midt i 2. halvleg. Hun er, ligesom mange af hendes holdkammerater, udfordret på japanernes hurtighed i forsvaret. Ses særligt, når hun enkelte gange har svært ved at holde sin yderside i ved en japansk fodfinte, som også resulterede i en udvisning. Iversen scorede 1 og brændte store 2 chancer i kampen.

7 – Elma Halilcevic: Spiller store dele af kampen, og starter virkelig godt ud. Odense-fløjen smadrer boldene op i toppen af målet, men effektiviteten i afslutningerne falder dog i løbet kampen. Halilcevic skiftes ud midt i i 2. halvleg efter hendes 2. udvisning.

7 – Rikke Iversen: Esbjerg-spilleren startede på streg positionen i angrebet og danner forsvarsduo med Haugsted. Iversen er ligesom flere af medspillere udfordret forsvarsmæssigt i forhold til japanernes speed. Hun kommer bedre med i kampen i løbet af 1. halvleg. Både defensivt – men også offensivt, hvor hun scorer vigtige mål samt sætter solide screeninger mod de fysisk underlegne japanere. Iversen var ikke på banen i 2. halvleg.

4 – Anne Mette Hansen: Venstrebacken starter ude, og kommer ind efter 16 minutter. Hansen starter dog med at kaste bolden ud over sidelinjen. Hun virker en smule usikker i sit offensive spil, hvilket har været lidt et kendetegn for Anne Mette Hansens turnering indtil videre.

4 – Simone Petersen: Petersen starter kampen. Hun vælger sommetider de svære løsninger angrebet, og er lidt uskarp på afslutningerne. Ikast-spilleren får relativt lang snor, men formår aldrig rigtig helt at finde løsningen på et meget bevægeligt japansk forsvar.

Sandra Toft: Kommer kort ind i 2. halvleg, men uden den helt store effekt.