Nikolaj Jensen

Jesper Jensen ser gerne Norge bliver verdensmester - på denne betingelse

Alle danske sejl er sat ind på guld, guld og mere guld under det VM, der lige nu ruller i Herning for det danske kvindelandsholds vegne.

Skulle guldet havne i norske hænder, så kan landstræner Jesper Jensen nok godt tilgive Nora Mørk, Kristine Breistøl, Henny Reistad og Sanna Solberg, der til dagligt spiller under Jensens ledelse i Team Esbjerg:

MEN kun på én betingelse, smiler landstræneren:

- Jeg siger gerne ja tak til, at Norge bliver verdensmester af den årsag, at vi så får en OL-billet, siger Jesper Jensen med et glimt i øjet til HBOLD.dk.

Man kan ikke klandre det danske kvindelandshold for IKKE at gå all in: Jesper Jensen har udtaget maksimalt 18 spillere, og han prøver altså at få så mange kompetencer i spil som muligt. Det sker på bekostning af den psykologiske tryghed, som Danmark tidligere har kørt med tidligere, hvor der ”kun” har været udtaget 16 spillere - de var så til gengæld alle sikre på at blive sikret på holdkortet hver gang.

Nu skal landstrænerteamet til hver VM-kamp prikke to spillere på skulderen for at give meddelelsen om, at det altså bliver til en plads på tilskuerrækkerne:

- Vi er blevet dygtigere som gruppe til at håndtere det. Jeg er en smule spændt på at se, hvordan det bliver, men jeg synes også, vi er trygge i det. Jeg er ret rolig i, at vi nok skal tackle det. Der vil nok være nogen, der bliver ærgerlige over at sidde over i en kamp, og nogle vil sidde over i en kamp for at spare kræfter. Men vi har mange dygtige spillere i Danmark, og det betyder, at vi får flere spidskompetencer ind og med mulighed for at fordele spilletiden.

- Boxen kommer til at trække mange kræfter. Vi investerer meget energi i, at det også bliver en fest udenfor banen. Derfor er det både hårdt og fedt at spille VM på hjemmebane. Og kan vi derfor fordele energien ud på flere spillere, så er der større chance for at nå langt.

- Var det svært at vælge 18 fremfor 16, som du har været vant til?

- Nej. Det er noget nemmere at udvide end indskrænke, fordi så skal man vælge noget fra. Kommer vi til OL, så er der nogle kompetencer, vi skal fjerne. Før var der nok mere fokus på starten af turneringen, og nu er der større fokus på at gemme kræfter til længere hen. Vi har prøvet at lære af Norge, der først har startet sin slutrunde i løbet af kamp fem eller seks, og hvor alle andre hold på dét tidspunkt har opbrugt deres kræfter, så begyndte Norge at bruge af deres.

- Hvad tænker du om Boxen og hjemmebanen?

- Jeg glæder mig. Vi skal nok præstere på et højt niveau, men det er ikke sikkert, at det er nok til at opfylde alles drømme især udefra. Men vi kan ikke gøre mere end at spille godt, og spiller vi godt, så tror jeg, at vi kan nå langt. Vi håber, at Boxen bliver mere stolpe ind end ud, og bliver det sådan, så får vi flere gode end dårlige oplevelser, og så tror jeg, vi får noget med hjem i bagagen af sindssyge oplevelser - én af de fedeste oplevelser i mange spilleres liv, slutter Jesper Jensen.

Danmark kan kvalificere sig til OL på fem forskellige måder:

1. Danmark vinder VM-guld
2. Norge vinder VM-guld
3. Danmark vinder sølv, mens Frankrig vinder guld
4. Danmark vinder bronze, og Frankrig og Norge mødes i VM-finalen
5. Danmark bliver nummer et eller to til OL-kvalifikationsturneringen, der spilles den 11.-14. april 2024

Kilde: ”Danmark til OL”