Nikolaj Jensen

Landsholdsprofil glæder sig til at glemme alt om Japan-kampen

Danmark tabte sin første mellemrundekamp til Japan. Det er hermed konstateret, og så handler det bare om at krølle kampen sammen, smide den i skraldespanden og komme videre.

JYSKE BANK BOXEN, HERNING (HBOLD.dk): Så klart var budskabet fra Danmarks venstrefløj Emma Friis ovenpå 26-27-fadæsen mod Japan torsdag aften i Boxen.

Der skal ikke pilles alt for meget navle over den jammerlige indsats, som det danske hold fyrede af - resten af aftenen og nok også noget af natten skal bruges på at være skuffede, men ellers handler det om at kigge fremad:

- Den her kamp skal i skraldespanden, og så skal vi videre. Men jeg mener også, at det er lidt af et særtilfælde, fordi Japan spiller så meget anderledes håndbold end mange andre nationer, siger Emma Friis til HBOLD.dk og uddyber:

- Vi kommer ikke til at møde samme type håndbold - forhåbentlig - resten af turneringen. Vi skal kigge indad og kigge på de fejl, vi laver særligt i angrebet. Vi brænder sindssygt mange skud, så det kan man kigge lidt på, men ellers handler det om at få smidt kampen ud og kigget fremad.

- Hvad synes du personligt om kampen?

- Hektisk, men det tror jeg alle følte, kampen var. Der var aldrig flow hverken i angreb eller forsvar, så jeg tror, det var rodet for os alle.

- Hvordan var kampen at spille?

- Vi fokuserer bare på os selv inde på banen, og så kan vi være ligeglade med, om det er 6.000 eller 12.000. Vi formår aldrig at få flow, og det er ærgerligt for os og alle tilskuere, som er mødt op i dag. Det er vi kede af.

- Det var en rodet kamp for mig. Men det er også end del af gamet. Vi er 18 spillere, der er dygtige, så hvis det var planen i dag, så er det sådan, det skal være. Nu glæder jeg mig til, at vi kan lægge kampen bag os og kigge videre mod Polen og Tyskland.

- At tabe en håndboldkamp i sidste sekund på et vip - hvordan er det?

- Marginalt. Ærgerligt og frustrerende, men en del af den måde Japan spiller på. Det er ikke så overraskende, det kom, men det er ærgerligt.

- Piller det her ved jeres selvtillid?

- Nej, det synes jeg ikke. Vi har et stærkt fundament, og vi er udfordret, når vi møder nationer, der spiller meget anderledes håndbold, end vi selv gør. Det er noget, vi skal arbejde videre på. Men fundamentet er der, og det skal vi holde fast i.

- Så du kan godt sove roligt i nat?

- Ja, vi er ærgerlige i dag, og det kan godt være, at det bliver sværere at sove i dag end i morgen. Men lørdag retter vi fokus mod Polen, slutter Emma Friis.

Live - Sportsnyheder